Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 250 g bacon in iets dikkere plakken dan normaal
- 100 g Parmezaanse kaas
- 20 blaadjes basilicum fijngehakt
- 1 rode Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 2 citroenen sap en rasp
- 2 tenen knoflook geraspt
- 3 courgettes in de lengte doorgesneden
- 50 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Gril de plakken bacon rondom krokant op een op 200ºC voorverwarmde kamado-bbq met platesetter. Laat afkoelen en verkruimel.
- Meng de verkruimelde bacon met Parmezaanse kaas, basilicum, Spaanse peper, citroenrasp en sap, olijfolie en knoflook tot een gremolata en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de courgettes in de lengte door, snijd met een lepel het zaad uit de kern, en grill ze op de snijkant ± 5 minuten tot de randjes bruin beginnen te kleuren.
- Draai de courgettehelften om en vul met de gremolata. Gril ze nog 5 minuten tot de kaas begint te smelten.