Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 900 g zalmfilet van het deel wat achter de kop begint zonder vel
- 1 citroen geschrobt onder de kraan en in plakken gesneden, bio
- 1 sjalot gesnipperd
- 2 steranijs
- 8 korianderzaden geplet
- 10 peperkorrels
- 10 blaadjes basilicum alleen de blaadjes
- 1,5 liter olijfolie of meer
- maldon zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de zalm in een niet te grote braadslede en voeg citroen, sjalot, laurier, steranijs, korianderzaad, peperkorrels en basilicum toe.
- Giet olijfolie in de braadslede totdat de zalm net onder staat en zet ± 45 minuten in een voorverwarmde oven op 100ºC (hij moet wel garen maar geen witte stippen/eiwit op het oppervlak krijgen).
- Haal de vis uit de olie, laat goed uitlekken en breng op smaak met Maldon zout.