Citroencake
Maaltijd
dessert
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
10
personen
20
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Porties
Prep Tijd
10
personen
20
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Ingrediënten
3
eieren
150
g
bloem
120
g
boter
200
g
suiker
2
citroen sap en rasp
1/2
tl
gist
poeder
50
g
maanzaad
Instructies
Meng gesmolten boter met suiker, citroenrasp en voeg al roerend één voor één de eieren toe.
Klop bloem en gist en daarna citroensap en maanzaad door je boter/ei mengsel en lat een half uur staan.
Smeer een cakevorm in met boter, strooi er wat bloem in, zorg dat bodem en wanden bedekt worden met de bloem en schud het restant uit de vorm.
Vul de cakevorm met het beslag en bak de cake minimaal 45 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Controleer de garing met een rvs satépen (schoon erin-schoon eruit, cake klaar),
laat 20 minuten afkoelen in de vorm en stort op een rekje.