Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 35 minuten |
Porties |
cake
|
Ingrediënten
- 240 g boter gesmolten + wat extra om de vorm in te vetten
- 400 g suiker
- 4 citroenen sap en rasp
- 6 eieren
- 300 g bloem + wat extra
- 7 g gist
- 50 g maanzaad
- snufje zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng gesmolten boter met suiker en citroenrasp tot een homogene massa en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
- Klop bloem met gist en daarna citroensap, maanzaad en zout door je boter-ei-mengsel.
- Bestrooi de binnekant van een ingevet cakeblik met bloem, klop het overtollige er weer uit, vul de vorm met je cakebeslag en bak in ± 35 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Controleer met een rvs satépen de garing (schoon=gaar) en laat de cake op een rekje afkoelen.