Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 120 g boter zacht
- 275 g suiker
- 1 vanillestokje doormidden en uitgeschraapt
- 3 citroenen alleen rasp
- 4 eieren gesplitst
- 240 g amandelmeel
- 300 g ricotta
- 30 g amandelen geschaafd
- poedersuiker
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Mix boter, 165 gram suiker, vanille en citroenrasp in 8 minuten tot wit, voeg al draaiend 1 voor 1 de dooiers toe en meng tot een homogene massa.
- Voeg al draaiend amandelmeel toe en vouw daarna de ricotta door het beslag.
- Draai de eiwitten stijf en voeg halverwege lepel voor lepel het restant van de suiker toe. Mix tot stijf en glimmend.
- Vouw 1/3 van het eiwit door het beslag, en herhaal dit nog 2 keer.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van ø23 cm, strijk glad, bestrooi met amandelen en bak 60 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
- Laat volledig in de vorm afkoelen en bestrooi met poedersuiker.