Chocoladetaart met zout
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
8personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg iets uit en bekleed er een ingevette bakvorm (ø 25 cm) mee. Snijd de randen bij maar zorg dat je minimaal 2 cm hoogte hebt.
  2. Beleg de bodem met een velletje vetvrij papier, vul met bakknikkers, rauwe rijst of gedroogde bonen* en zet 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Verwijder vulling en papier en zet nog 10 minuten terug. Laat afkoelen.
  3. Breng room, suiker en zout in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de boter en chocolade erdoor.
  4. Laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen en roer er de melk er door. Roer nog 5 minuten door en schenk in de taartbodem.
  5. Laat de taart minimaal 3 uur afkoelen bij kamertemperatuur en bestrooi met zoutvlokken (zorg dat de taart echt koud is anders smelten je zoutvlokken en worden het vlekken.
  6. Zet deze goddelijke chocoladetaart beslist niet in de koeling en eet dezelfde dag op.