Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- deeg voor 1 taartbodem
- 300 ml room + extra erbij
- 2 tl fijne kristalsuiker
- zout
- 50 g zachte boter
- 200 g pure chocolade (Valrhona* 60%)
- 50 ml melk
- zeezoutvlokken
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Rol het deeg iets uit en bekleed er een ingevette bakvorm (ø 25 cm) mee. Snijd de randen bij maar zorg dat je minimaal 2 cm hoogte hebt.
- Beleg de bodem met een velletje vetvrij papier, vul met bakknikkers, rauwe rijst of gedroogde bonen* en zet 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Verwijder vulling en papier en zet nog 10 minuten terug. Laat afkoelen.
- Breng room, suiker en zout in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de boter en chocolade erdoor.
- Laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen en roer er de melk er door. Roer nog 5 minuten door en schenk in de taartbodem.
- Laat de taart minimaal 3 uur afkoelen bij kamertemperatuur en bestrooi met zoutvlokken (zorg dat de taart echt koud is anders smelten je zoutvlokken en worden het vlekken.
- Zet deze goddelijke chocoladetaart beslist niet in de koeling en eet dezelfde dag op.