Recept Afdrukken
Chocoladetaart met zout
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg iets uit en bekleed er een ingevette bakvorm (ø 25 cm) mee. Snijd de randen bij maar zorg dat je minimaal 2 cm hoogte hebt.
  2. Beleg de bodem met een velletje vetvrij papier, vul met bakknikkers, rauwe rijst of gedroogde bonen* en zet 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Verwijder vulling en papier en zet nog 10 minuten terug. Laat afkoelen.
  3. Breng room, suiker en zout in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de boter en chocolade erdoor.
  4. Laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen en roer er de melk er door. Roer nog 5 minuten door en schenk in de taartbodem.
  5. Laat de taart minimaal 3 uur afkoelen bij kamertemperatuur en bestrooi met zoutvlokken (zorg dat de taart echt koud is anders smelten je zoutvlokken en worden het vlekken.
  6. Zet deze goddelijke chocoladetaart beslist niet in de koeling en eet dezelfde dag op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.