Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 22 minuten |
Porties |
personenn
|
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade 55-70%
- 200 g boter
- 250 g automaatsuiker (fijne suiker)
- 5 eieren
- 10 g bloem
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190ºC, smeer de springvorm in met boter (bodem en zijkant) laat de chocolade met de boter au bain marie (ronde kom boven pan warm water) volledig smelten.
- Roer de suiker door de chocolademassa en laat iets afkoelen
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het beslag iedere keer door tot het ei is opgelost in de massa
- Zeef de bloem en roer door het beslag
- Giet het beslag in een met boter ingesmeerde springvorm van ø24 en bak 22 minuten af in een voorverwarmde oven op 190ºC. Controleer de garing door een rvs satépen in de taart te steken, als de pen er schoon uitkomt is de taart gaar. Laat afkoelen en serveer evt. met vanillesaus.