Chili con carne
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans
Porties
Prep Tijd
6
personen
60
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
60
minuten
Ingrediënten
2
el
olijfolie
2
tenen
knoflook
geperst
1
kg
rundergehakt
500
g
varkenssaucijzen
het vel verwijderd
300
ml
rode wijn
3
el
tomatenpuree
400
ml
tomatensaus
1
el
chilipoeder
2
takjes
oregano
2
el
Dijonmosterd
500
g
bruine bonen
gespoeld (blik of pot)
1
bos
platte peterselie
gesneden
1
citroen
alleen sap
zout en peper
Instructies
Fruit de ui glazig in de olie, laat goudgeel kleuren, voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten door.
Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
Blus af met rode wijn, laat aan de kook komen, voeg tomatenpuree, tomatensaus, chilipoeder, oregano en mosterd toe en meng goed met het gehakt.
Voeg bonen en peterselie toe, laat 20 minuten zacht stoven en breng op smaak met zout en peper.
Ik zet nu de saus een nacht in de koeling zodat ik de volgende ochtend het vet er goed kan afscheppen.
Serveer de chili direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Breng op smaak met citroensap.