Recept Afdrukken
Chili con carne
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de ui glazig in de olie, laat goudgeel kleuren, voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten door.
  2. Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
  3. Blus af met rode wijn, laat aan de kook komen, voeg tomatenpuree, tomatensaus, chilipoeder, oregano en mosterd toe en meng goed met het gehakt.
  4. Voeg bonen en peterselie toe, laat 20 minuten zacht stoven en breng op smaak met zout en peper.
  5. Ik zet nu de saus een nacht in de koeling zodat ik de volgende ochtend het vet er goed kan afscheppen.
  6. Serveer de chili direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
  7. Breng op smaak met citroensap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.