Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 kg rundergehakt
- 500 g varkenssaucijzen het vel verwijderd
- 300 ml rode wijn
- 3 el tomatenpuree
- 400 ml tomatensaus
- 1 el chilipoeder
- 2 takjes oregano
- 2 el Dijonmosterd
- 500 g bruine bonen gespoeld (blik of pot)
- 1 bos platte peterselie gesneden
- 1 citroen alleen sap
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit de ui glazig in de olie, laat goudgeel kleuren, voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten door.
- Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
- Blus af met rode wijn, laat aan de kook komen, voeg tomatenpuree, tomatensaus, chilipoeder, oregano en mosterd toe en meng goed met het gehakt.
- Voeg bonen en peterselie toe, laat 20 minuten zacht stoven en breng op smaak met zout en peper.
- Ik zet nu de saus een nacht in de koeling zodat ik de volgende ochtend het vet er goed kan afscheppen.
- Serveer de chili direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
- Breng op smaak met citroensap.