Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,2 kg ossenhaas uit het dikste deel
- 50 ml druivenpitolie
- 4 el boter
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep droog en bestrooi met zout.
- Verwarm een rvs koekenpan voor, voeg olie toe, warm nog 1 minuut door en schroei het vlees aan rondom dicht tot er en krokant laagje komt ( de Maillard reactie).
- Voeg boter toe, laat smelten en zet het vlees op een rekje in een voorverwarmde oven op 60°C (plaats een kernthermometer met een draad naar buiten in het hart van de Chateaubriand.)
- Maak ondertussen de saus.
- Houd het vlees goed in de gaten en haal uit de oven als de thermometer 42ºC aangeeft.
- Zet de pan op het vuur en aroseer de braadjus constant over de ossenhaas tot de juiste garing is bereikt (50ºC).
- Laat nog 5 minuten rusten en serveer getrancheerd met de sauce Rossini.