Char sui chin ind
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 6 uur
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 6 uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijdt procureur in plakken van 2 cm en leg 1 uur in koud water met baking soda tot het water roze is (dit doe je om de lichte bloedsmaak van het vlees te verwijderen).
  2. Maal gember, knoflook, ui, steranijs, tofu, hoisinsaus, oestersaus, kruidenmengsel en suiker fijn in de blender en maseer goed in het vlees. Laat minimaal 4 uur marineren in de koeling (hoe langer hoe beter).
  3. Bak de plakken vlees 20 minuten op een rooster in een op 250ºC voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur naar 150ºC en gaar nog 30 minuten door.
  4. Meng honing met een eetlepel warm water en lak hier het vlees mee af. Serveer direct.
Notities

Kruidenmengsel; 30 g zout 40 g vet sin 60 g suiker 5 g knoflookpoeder 5 g kentjoerpoeder 5 g 5-spicepoeder ½ tl witte peper ½ tl gemberpoeder ½ tl korianderpoeder ½ tl zoethoutwortelpoeder Van dat kruidenmengsel houd je wel wat over maar dat is prima voor de volgende keren. Ik kon geen rode tofu krijgen (niet bij de Hanos en al helemaal niet in Bussum), dus heb