Champignonbouillon
basis!!
Maaltijd
soep
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
10
personen
15
minuten
Kook Tijd
120
minuten
Porties
Prep Tijd
10
personen
15
minuten
Kook Tijd
120
minuten
Ingrediƫnten
500
g
champignons
gesneden
1/2
prei
gesneden
1
winterpeen
gesneden
1
rode ui
1
teentje
knoflook
gesneden
3
el
olijfolie
2
takjes
tijm
4
takjes
platte peterselie
2
blaadjes
laurier
1
el
peperkorrels
1,5
ltr
water
zout
Instructies
Zet champignons, prei, peen, ui en knoflook aan in olie bestrooi met wat zout en bak tot de champignons vocht beginnen te verliezen.
Voeg tijm, peterselie, laurier en peperkorrels toe en vul op met water.
Breng tegen de kook aan en laat 2 uur garen.
Passeer de bouillon door een zeef, laat eventueel nog wat inkoken en breng op smaak met zout en peper