Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 120 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 g champignons gesneden
- 1/2 prei gesneden
- 1 winterpeen gesneden
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook gesneden
- 3 el olijfolie
- 2 takjes tijm
- 4 takjes platte peterselie
- 2 blaadjes laurier
- 1 el peperkorrels
- 1,5 ltr water
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zet champignons, prei, peen, ui en knoflook aan in olie bestrooi met wat zout en bak tot de champignons vocht beginnen te verliezen.
- Voeg tijm, peterselie, laurier en peperkorrels toe en vul op met water.
- Breng tegen de kook aan en laat 2 uur garen.
- Passeer de bouillon door een zeef, laat eventueel nog wat inkoken en breng op smaak met zout en peper