Catalaanse asperges (espàrreccs amb vinagretta)
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng olijfolie en citroensap met een teen knoflook op een vork tot een vinaigrette,
  2. breng op smaak met zout en peper en meng met kappertjes, peterselie, tomaat en rode ui.
  3. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
  4. Maak met behulp van bamboespiesjes matjes van elke keer 6 asperges.
  5. Gril de asperges om en om gaar en een beetje krokant op de bbq.
  6. Giet de vinaigrette over de warme asperges en garneer met de eieren.
Notities

* Leg de bamboe spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, zo verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs spiesjes nemen.