Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 30 ml citroensap
- 1 teen knoflook op een vork
- 30 g kappertjes gespoeld en uitgelekt
- 4 takjes peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- 2 in pruimtomaten ontveld enblokjes
- ½ rode ui fijngesneden
- 36 groene asperges de laatste 3 cm verwijderd
- 3 eieren hardgekookt en in wedges
- zout en peper
- 12 bamboe spiesjes
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng olijfolie en citroensap met een teen knoflook op een vork tot een vinaigrette,
- breng op smaak met zout en peper en meng met kappertjes, peterselie, tomaat en rode ui.
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
- Maak met behulp van bamboespiesjes matjes van elke keer 6 asperges.
- Gril de asperges om en om gaar en een beetje krokant op de bbq.
- Giet de vinaigrette over de warme asperges en garneer met de eieren.
Notities
* Leg de bamboe spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, zo verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs spiesjes nemen.