Cassoulet van kreeft
Porties
Prep Tijd
3
personen
45
minuten
Kook Tijd
60
minuten
Porties
Prep Tijd
3
personen
45
minuten
Kook Tijd
60
minuten
Ingrediënten
2
levende kreeften van 500 gram ieder
200
g
bouguet garni
wortel-ui-prei-selderij-venkel
2
tomaten
3
takjes
tijm
3
blaadjes
laurier
1
stengel
sereh
geplet
100
ml
cognac
100
ml
witte wijn
1
citroen
alleen de schil
1
el
tomatenpuree
500
ml
visbouillon
250
ml
room
2
el
Noilly Prat
300
g
groene groentes
haricots-sugarsnaps-peultjes-asperges
allesbinder
zout en peper
Instructies
Kook de kreeft 5 minuten in ruim kokend water met zout en laat in ijswater afkoelen.
Haal al het bruikbare vlees uit staart, scharen en elleboogjes (Ik knip de staart open zodat je later grotere schijven kreeftenvlees overhoudt).
Spoel de darmen uit de koppen en snijd de koppen in stukken.
Zet bouquet garni aan in olie en voeg tomaat, tijm, laurier, sereh toe.
Bak de karkassen, schalen e.d. 2 minuten mee, blus af met cognac en flambeer.
Blus af met witte wijn en voeg citroenschil, tomatenpuree en visbouillon toe. Laat tot 1/3 inkoken en passeer door een zeef.
Voeg room toe aan de kreeftencoulis en kook het totaal in tot ± 380 gram.
Breng op smaak met Noilly Prat wat je nog even laat inkoken en bind af met allesbinder.
Snijd de kreeft in stukjes en verwarm 15 minuten in de saus in een pannetje op zacht vuur.
Kook de groentes beetgaar in ruim kokend water, giet af een meng door de cassoulet van kreeft. Serveer direct.