Caponata mini
Porties Prep Tijd
4personen 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Fruit ui in aan in olijfolie en haal 3/4 uit de pan.
  2. Voeg tomaatjes (heel) toe en gaar tot ze barsten. Voeg knoflook toe en laat 3 minuten garen, blus af met rode wijnazijn en laat iets indampen.
  3. Bak in pan 2 aubergine rondom aan met 1/4 van de ui, mag best een beetje donker worden
  4. Bak in pan 3 paprika rondom aan met 1/4 van de ui en laat garen tot ze zacht zijn.
  5. Bak in pan 4 bleekselderij rondom aan in het restant van de ui, en laat garen tot ze zacht zijn.
  6. Breng pan 1-2-3-4 op smaak met zout en peper.
  7. Maal de tomaatjes fijn in de blender en druk met de bolle kant van een soeplouche door een zeef. Voeg peterselie en rozemarijn toe, houd nog 5 minuten warm en verwijder de rozemarijn.
  8. Meng de groentes met de tomatensaus en controleer de smaken.
  9. * Bij de aubergine is het bedoeling dat je alleen de schil gebruikt, met wat aanhangend vruchtvlees.