Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 75 g rode ui gesnipperd
- 4 el olijfolie
- 350 g kerstomaat
- 2 tenen knoflook geperst
- 75 ml rode wijnazijn
- 8 takjes platte peterselie gesneden
- 1 takje rozemarijn heel
- 150 g aubergine schil in brunoise* (1)
- 140 g rode paprika schil in brunoise (1)
- 60 g bleekselderie fijngesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit ui in aan in olijfolie en haal 3/4 uit de pan.
- Voeg tomaatjes (heel) toe en gaar tot ze barsten. Voeg knoflook toe en laat 3 minuten garen, blus af met rode wijnazijn en laat iets indampen.
- Bak in pan 2 aubergine rondom aan met 1/4 van de ui, mag best een beetje donker worden
- Bak in pan 3 paprika rondom aan met 1/4 van de ui en laat garen tot ze zacht zijn.
- Bak in pan 4 bleekselderij rondom aan in het restant van de ui, en laat garen tot ze zacht zijn.
- Breng pan 1-2-3-4 op smaak met zout en peper.
- Maal de tomaatjes fijn in de blender en druk met de bolle kant van een soeplouche door een zeef. Voeg peterselie en rozemarijn toe, houd nog 5 minuten warm en verwijder de rozemarijn.
- Meng de groentes met de tomatensaus en controleer de smaken.
- * Bij de aubergine is het bedoeling dat je alleen de schil gebruikt, met wat aanhangend vruchtvlees.