Canelé
Porties Prep Tijd
12stuks 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 24uur
Porties Prep Tijd
12stuks 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 24uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng vanille, melk en boter aan de kook en haal van het vuur.
  2. Klop suiker eieren, dooiers en rum en goed door.
  3. Meng het suikermengsel met de warme melk en roer er daarna de bloem goed door.
  4. Passeer het beslag door een zeef en zet 24 uur in de koeling (met een stuk slagersfolie op het oppervlak waarna goed afgedekt.
  5. Vul beboterde canelévormen met het beslag en zet in een op 180ºC voorverwarmde oven. 50 minuten voor vormpjes ø 3,5 cm, 60 minuten voor vormpjes ø 4,5 cm.
  6. Laat kort afkoelen en stort op een rekje.
Notities

Ik gebruikte merg en de uitgeschraapte bonen die ik voor het mengen met het suikermengsel eruit heb gevist.