Recept Afdrukken
Canelé
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng vanille, melk en boter aan de kook en haal van het vuur.
  2. Klop suiker eieren, dooiers en rum en goed door.
  3. Meng het suikermengsel met de warme melk en roer er daarna de bloem goed door.
  4. Passeer het beslag door een zeef en zet 24 uur in de koeling (met een stuk slagersfolie op het oppervlak waarna goed afgedekt.
  5. Vul beboterde canelévormen met het beslag en zet in een op 180ºC voorverwarmde oven. 50 minuten voor vormpjes ø 3,5 cm, 60 minuten voor vormpjes ø 4,5 cm.
  6. Laat kort afkoelen en stort op een rekje.
Notities

Ik gebruikte merg en de uitgeschraapte bonen die ik voor het mengen met het suikermengsel eruit heb gevist.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.