Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 boerenkippen van 1 kilo per stuk
- 100 g mosterd
- 100 ml olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- 5 v tijm/rozemarijn/oregano gerist en gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de kip met zijn borst naar beneden op een plank en knip haar met een goede keukenschaar open langs de ruggengraat. Knip als de kip open is langs de andere kant de ruggengraat uit de kip. Als je de kip nu openvouwt zie je een soort wit stuk bot zitten, dit is het borstbeen. Als je het borstbeen een stukje insnijdt met een scherp mes kun je daarna met je vingers het borstbeen eruit wippen (even met de vingers onder het been wroeten). De kip is nu klaar voor verdere bereiding, als je barbecue niet te groot is zou ik haar nog een keer doormidden snijden.
- Stook een bbq (indirect) naar 200ºC.
- Pak 2 bakstenen in in aluminiumfolie en verwarm voor op de bbq.
- Meng mosterd, olijfolie, wijnazijn, kruiden en zout en peper en wrijf hier de kippen aan beide kanten mee in.
- Leg de kippen met het vel op het rooster en leg de bakstenen op de 2 borsten
- Gril de kippen 15 minuten op de velzijde , draai om en grill ook de "binnenkant”.
- Controleer na 30 minuten de kerntemperatuur op het dikste stuk van de kip (vaak is dit de bout, ik zou 72ºC aanhouden)