Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 boerenkip van 1,5 kilo
- 100 ml olijfolie
- 5 takjes tijm
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de kip met zijn borst naar beneden op een plank en knip haar met een goede keukenschaar open langs de ruggengraat. Knip als de kip open is langs de andere kant de ruggengraat uit de kip. Als je de kip nu openvouwt zie je een soort wit stuk bot zitten, dit is het borstbeen. Als je het borstbeen een stukje insnijdt met een scherp mes kun je daarna met je vingers het borstbeen eruit wippen (even met de vingers onder het been wroeten). De kip is nu klaar voor verdere bereiding, als je barbecue niet te groot is kun je haar nog een keer doormidden snijden.
- Stook je Big Green Egg (of een andere kamado) naar 220ºC en gebruik de convEGGtor (plate setter) met een lekbakje.
- Verpak een baksteen in aluminiumfolie en verwarm voor op de barbecue.
- Smeer de kip rondom in met olijfolie en bestrooi met tijm, zout en peper.
- Leg de kip met het vel op het rooster en leg de baksteen op de 2 borsten.
- Gril in 10 minuten krokant, draai de kip om en grill ook de "binnenkant"
- Controleer de kerntemperatuur, moet minimaal 72ºC zijn.