Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg broccoli
- 1/2 bos koriander alleen de blaadjes
- 1/2 bos platte peterselie alleen de blaadjes
- 1 hand boerenkool net zoveel als de kruiden
- 1/2 avocado
- 2 el cashewnoten
- 2 tenen knoflook gehakt
- 200 g mayonaise
- 20 blauwe druiven doormidden
- 2 el geschaafde en getoaste amandelen
- 3 blaadjes nori fijngesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de broccoli door de lengte in lange delen van ± 20 cm en stoom ze beetgaar. Laat uitgespreid op een dienblad uitdampen (afspoelen met koud water doet de smaak geen goed).
- Maal de kruiden met boerenkool, avocado, cashewnoten en knoflook fijn in de keukenmachine en verdun met mayonaise. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de broccoli voorzichtig met de dressing (ze moeten echt helemaal onder zitten) en zet ze rechtop met de roosjes naar beneden.
- Bestrooi met druiven, amandelen en nori.