Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 800 g schalen van schaaldieren
- 1 el olie
- 40 g wortel in plakjes
- 40 g ui gesnipperd
- 40 g sjalotten gesnipperd
- 200 g tomaten fijngesneden
- 3 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 5 takjes tijm
- 25 ml cognac
- 75 ml witte wijn
- 20 g tomatenpuree
- 1 liter visfumet of water
- 4 langoustines
- 1 kreeft
- 4 coquilles
- 500 g kokkels
- 100 g Hollandse garnalen
- 8 mosselen
- 1/2 bosje basilicum fijngesneden
- 1/2 bosje dragon fijngesneden
- 1 el boter
- 2 el citroen- of sinaasappelsap
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Doe de schalen met de olie in een pan totdat ze een mooie rode kleur krijgen.
- Voeg de wortel, ui, sjalotten, tomaten, knoflook, laurier en tijm toe. Flambeer met de cognac.
- Giet dan de wijn erbij en laat koken totdat de wijn bijna verdampt is.
- Doe de tomatenpuree erbij, samen met de visfumet of het water. Zorg dat de schalen onder staan. Breng aan de kook en laat 45 min. doorkoken. Roer af en toe door. Zeef het geheel.
- Gaar intussen de verschillende vissoorten niet te lang in kokend water.
- Doe tot slot het basilicum en de dragon bij de bouillabaisse. Roer goed door en giet de bouillabaisse door een zeef. Maak af met een beetje boter en citroen- of sinaasappelsap.
- Verdeel de diverse vissoorten over diepe borden en schenk er de bouillabaisse over.