Bospaddenstoelen met knoflook
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de helft van de boter met olie en bak hier de met zout en peper bestrooide paddenstoelen in aan.
  2. Blijf bakken en roeren tot de paddenstoelen bruin worden, zet het vuur zachter en voeg knoflook en resterende boter toe en gaar† nog een paar minuten door tot de knoflook zacht is.
  3. Haal van het vuur en bestrooi met peterselie
Notities

* Verse morilles in december kan maar wordt tricky. Neem anders gedroogde die je een kwartier in heet water met een scheut cognac legt. Daarna doormidden en vanaf het begin meegaren, ze moeten echt goed gaar worden.

Als je de boel wilt voorbereiden, stop dan de garing als de boter is gesmolten en laat geforceerd afkoelen (in de koeling). Verwarm de paddenstoelen in de boter en maak het recept af.