Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 120 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g gerookt ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 5 el zonnebloemolie
- 1,2 kg runderpoelet in blokjes van 3 x 3 cm
- 50 g bloem
- 20 g tomatenpuree
- 1 teen knoflook geperst
- 2 blaadjes laurier
- 3 takjes tijm
- 375 ml rode wijn
- 400 ml runderbouillon
- 1 rode ui gesnipperd
- 500 g champignons afgeborsteld en in 2-en
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de spekdobbelsteentjes uit in 2 eetlepels olie, en passeer door een zeef.
- Bestuif het rundvlees met bloem, bestrooi met zout en peper, bak de helft in de helft van de spekvet-oliemix in een stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees en voeg alles weer samen.
- Voeg tomatenpuree uitgebakken spek, knoflook, laurier, tijm, rode wijn en bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 1½ uur stoven.
- Smoor de ui glazig in de 3 eetlepels olie en voeg champignons toe.
- Bak ui en champignons rondom bruin, voeg toe aan het vlees en laat alles nog 15 minuten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de boeuf bourguignon direct of laat hem afkoelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.