Boeuf-au-feu
Porties Prep Tijd
8-10personen 45minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
8-10personen 45minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de zeen uit de sukadelappen en snijd in blokjes.
  2. Zet de blokjes vlees onder water, breng tegen de kook aan en schuim net zo lang het schuim eraf tot het water helder is en er geen schuim meer aan het oppervlak komt (de freak, en dat ben ik, spoelt het vlees nog even na met water zodat de boeuf zo zuiver mogelijk wordt).
  3. Fruit ui glazig in olie, voeg spek toe, bak nog 2 minuten door en voeg het afgespoelde vlees toe.
  4. Bak rondom aan en blus af met witte wijn.
  5. Breng aan de kook, laat de alcohol 2 minuten verdampen, voeg bouillon toe, breng weer tegen de kook, voeg knoflook en tijm toe en laat een uur garen. Voeg wortel, knol- en bleek-selderij toe.
  6. Breng weer tegen de kook aan en voeg na een half uur de aardappel toe.
  7. Zorg dat de boeuf weer tegen de kook aan komt en controleer na 20 minuten de garing, van zowel de aardappels als ook het vlees (dat vlees is natuurlijk wel gaar, maar is het ook mals, het is wel sukade…).
  8. Als je wilt kun je de boeuf binden met wat maizena, hoeft niet maar dan is het wat waterig (de structuur, niet de smaak).
  9. Je kunt nu 2 dingen doen, direct eten of laten afkoelen en later verwarmen (laat afkoelen in een grote braadslede zodat het niet doorgaart).