Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 medium bloemkool
- 2 el olijfolie
- 1 tl Maldon zeezout
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 rode Spaanse peper gehakt
- 4 tenen knoflook gehakt
- 125 ml rodewijnazijn
- 1 tl zout
- 1 tl chiliflakes
- 15 takjes verse koriander fijngehakt
- 1 bos platte petrerselie fijngehakt
- 180 ml olijfolie
- zout en peper
- 5 el Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook crushed
- 1/4 citroen alleen sap
- 2 el tahini
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de bloemkool zaken in een pan kokend water met zout en kook 9 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken.
- Besprenkel de bloemkool met olijfolie en zout en zet 45 minuten in een op 200ºC voorverwarmde oven.
- Draai sjalot in de keukenmachine op met Spaanse peper, knoflook, rodewijnazijn, zout, chiliflakes, koriander en peterselie en voeg langzaam olijfolie toe tot je een soort chimichurri hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng Griekse yoghurt met knoflook en citroensap.
- Serveer de bloemkool op de knoflookyoghurt en top met tahini en chimichurri.