Verwarm de olijfolie in de stoofpan en fruit de ui zachtjes.
Voeg tijm, knoflook en laurier toe en bak nog 3 minuten door.
Voeg witte wijn en tomaat toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken zodat het merendeel van de alcohol goed verdampt.
Voeg bloemkool en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Stoof de bloemkool in een minuut of 8 gaar.
Haal de bloemkool en laurier uit de saus en zet apart. Laat de saus nog 10 minuten inkoken en voeg dan peterselie, basilicum en olijven toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveer de bloemkool direct met de saus of laat alles afkoelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven en rasp er wat citroenschil overheen.
Notities
* Echt veel lekkerder, biologische bloemkool, minder “gassig”.