Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 biologische bloemkool in stukjes
- 2 el zonnebloemolie + meer voor de knoflook
- 10-12 ansjovisfilets met aanhangende olie
- 200 ml room
- 10 radijs
- 4 el witte wijnazijn
- 4 tenen knoflook
- paar handjes rucola
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng bloemkool met olie, bestrooi met zout en peper en zet 30 minuten in een op 200º C voorverwarmde oven.
- Schep af en toe om en haal uit de oven als de bloemkool bijtgaar en goudbruin is.
- Smelt de ansjovisfilets met olie uit het blik zachtjes in een steelpannetje en blus af met room.
- Laat de room met 1/3 indampen en laat iets afkoelen.
- Maal de saus fijn in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Snijd de radijs in dunne plakjes en zet 2 uur weg met de azijn.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en frituur in een laagje zonnebloemolie lichtbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Dresseer de bloemkool met rucola, breng op smaak met ansjpovissaus en maak af met radijs en knoflook.
- Serveer de rest van de ansjovissaus on the side.