Blanquette de veau
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Frans
Ingrediënten
1
kilo
kalfspoulet
dobbelstenen van 2 x 2
200
ml
slagroom
150
ml
witte wijn
lekkere!
200
ml
kalfs of runderbouillon
1
ui
gesnipperd
100
g
winterpeen
gesneden
200
g
champignons
in 2-en
zonnebloemolie
allesbinder
zout en peper
Instructies
Braad in een grote pan de kalfspoulet aan met wat olie.
Voeg slagroom, witte wijn en bouillon toe en breng langzaam tegen de kook aan. laat stoven.
Fruit de ui in een aparte pan in wat olie en voeg wortel en champignons toe. bak een tikkie bruin en voeg na een uur toe aan het vlees.
Laat het geheel nog een ½ uur stoven en bindt eventueel met wat allesbinder. breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
À la minute; Verwarm de blanquette al roerende rustig op het vuur en controleer de gaarheid van het vlees.
Serveer met rijst en rucola met vinaigrette.