Porties |
|
Ingrediënten
- 1 kilo kalfspoulet dobbelstenen van 2 x 2
- 200 ml slagroom
- 150 ml witte wijn lekkere!
- 200 ml kalfs of runderbouillon
- 1 ui gesnipperd
- 100 g winterpeen gesneden
- 200 g champignons in 2-en
- zonnebloemolie
- allesbinder
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Braad in een grote pan de kalfspoulet aan met wat olie.
- Voeg slagroom, witte wijn en bouillon toe en breng langzaam tegen de kook aan. laat stoven.
- Fruit de ui in een aparte pan in wat olie en voeg wortel en champignons toe. bak een tikkie bruin en voeg na een uur toe aan het vlees.
- Laat het geheel nog een ½ uur stoven en bindt eventueel met wat allesbinder. breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- À la minute; Verwarm de blanquette al roerende rustig op het vuur en controleer de gaarheid van het vlees.
- Serveer met rijst en rucola met vinaigrette.