Prep Tijd | 90 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 5 eidooiers
- 125 g suiker
- 30 g Maizena
- 750 ml melk
- 1 tl vanille extract
- 100 g pure chocolade fijngehakt, 53%
- 500 g chocoladecake
- 75 ml kirsch
- 500 g amarena kersen
- 300 g Amarena kersen-siroop
- 3 blaadjes gelatine
- 300 ml room
- 3 el poedersuiker
- chocoladekrullen
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Klop in een pan met dikke bodem dooiers met suiker en maizena wit, klop er melk doorheen en breng langzaam tegen de kook aan.
- Laat 5 minuten rustig garen, controleer de smaak, passeer door een zeef, breng op smaak met vanille, en verdeel in 2-en.
- Roer pure chocolade door de helft van de custard tot alles is gesmolten en dek beide custards af met plasticfolie (direct op de vloeistof om velvorming te voorkomen). Laat volledig afkoelen.
- Roer de in koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine door de verwarmde kersensiroop tot alle gelatine is gesmolten.
- Breek de cake in stukken, bedek daar de bodem van een bokaal of kom mee, en besprenkel met kirsch.
- Giet gele custard op de cake, leg daar de kersen op, overgiet met de lauwe siroop en laat kort opstijven.
- Giet de chocolade-custard op de kersen en dek af met room die je lobbig hebt opgeklopt met poedersuiker.
- Decoreer met chocoladekrullen.