Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smeer de kippen in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Drink uit ieder biertje een goede slok en vul ieder blik met laurier, kaneel, Spaanse peper en komijnzaad.
- Duw de kippen met hun kont over de blikken bier heen, mischien moet het gat iets groter worden gemaakt, zet ze in een braadslede braad ze een 20 minuten indirect op een medium gestookte barbecue (190ºC).
- Smeer de kippen in met de mosterd en zet ze nog 25 minuten terug in de barbecue. De temperatuur in de gewrichten van de dijen moet 75ºC zijn.
- Laat de kippen als ze gaar zijn even rusten, haal van de blikjes af, snijdt de filets van de borst en snijd de poten van het karkas op de gewrichten, eventueel kun je de poten nog een keer doorsnijden op het volgende gewricht.
- Bestrooi de stukken kip met verse munt en serveer direct.