Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
porties
|
Ingrediënten
- 1 el ketchup
- 1 tl Dijon mosterd
- 40 g sjalot fijngesnipperd
- 1/2 teentje knoflook zonder hart, geperst
- 2 tl kappertjes gespoeld, uitgeknepen en fijngehakt
- 2 ansjovisfilets fijngesneden
- 1 tl rode port
- 1 tl cognac
- 1 tl worcestershiresaus
- 4 takjes platte peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- 10 stengels bieslook fijngesneden
- 4 takjes dragon fijngesneden blaadjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenschil fijngesneden zonder wit
- 1/2 tl zout
- 250 g boter zacht
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng ketchup, mosterd, sjalot, knoflook, kappertjes, ansjovis, rode port, cognac, worcestershiresaus, peterselie, bieslook, dragon, paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper, citroensap, citroenschil en zout en laat afgedekt 24 uur op je aanrecht staan.
- Maal alle ingrediënten fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend de boter toe.
- Maak de randen van de bak een paar keer schoon met een pannenlikker en roer het geheel tot een goed gemengde boter.
- Leg 3 lagen plasticfolie op elkaar, leg een "worst" van boter in het midden en rol tot een worstje. Draai beide uiteindes van het folie dicht en zet vast met een plakbandje. Laat opstijven in de koeling
Notities
Bewaaradvies; 5 dagen in de koeling, 6 maanden in de vriezer***.