Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 40 g bloem
- 30 g boter
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat boter langzaam smelten op het vuur en meng de bloem er met een spatel doorheen.
- Laat de bloem ± 10 minuten garen en roer regelmatig door. Houd het vuur zo laag mogelijk zodat de roux zo min mogelijk kleurt.
- Voeg 1/3 deel van de koude melk toe en roer met de garde goed door en druk de eventuele klonten tegen de wand van de pan kapot.
- Voeg de rest van de melk toe en breng al roerend tegen de kook aan.
- Controleer of de béchamel naar bloem smaakt, kook anders nog wat door, breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper en passeer door een fijne zeef.
Notities
Als je de bechamelsaus laat afkoelen voor later gebruik, doe dit dan met een vel plasticfolie direct op het oppervlak, zo voorkom je velvorming. Bewaaradvies; 2 dagen in de koeling.