Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
550 ml
|
Ingrediënten
- 40 g bloem
- 30 g boter
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat boter langzaam smelten op het vuur en meng de bloem er met de garde doorheen.
- Laat de bloem ± 10 minuten garen en roer regelmatig door.
- Houd het vuur zo laag mogelijk zodat de roux zo min mogelijk kleurt.
- Voeg 1/3 deel van de melk toe en roer met de garde goed door, probeer in het begin al de eventuele klonten tegen de wand van de pan kapot te drukken.
- Voeg de rest van de melk toe en breng al roerend tegen de kook aan.
- Controleer of de bechamel naar bloem smaakt, kook anders nog wat door, breng op smaak met nootmuskaat, zout, peper en passeer door een fijne zeef.
Notities
Als je de bechamelsaus laat afkoelen voor later gebruik doe dit dan met een vel plasticfolie direct op het oppervlak, zo voorkom je velvorming.