Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 18 minuten |
Passieve Tijd | 3 uur |
Porties |
buns
|
Ingrediënten
- 180 ml lauw water
- 30 g boter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 455 g bloem gezeefd
- 50 g suiker
- 1¼ tl zout
- 1 el droge gist
- 50 g boter gesmolten
- sesamzaadjes optioneel*
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng water, boter, ei, bloem, suiker, zout en droge gist en kneed tot een soepel deeg (het liefste met een keukenmachine zoals de KitchenAid).
- Bedek het deeg, zet het op een warme plek in de keuken, en laat 2 uur rijzen (het deeg moet in massa zijn verdubbelt).
- Verdeel het deeg in 8 porties en rol elke portie tot een bol.
- Smeer een bakplaat in met boter, bepoeder met bloem en leg de bollen deeg met minimaal 5 cm tussenruimte op de plaat. Laat nog een uur rijzen op een warme plek.
- Smeer elke bol in met wat gesmolten boter en bak de broodjes in 18 minuten gaar in een op 190ºC voorverwarmde oven.
- Besmeer de gebakken broodjes nogmaals met gesmolten boter en laat afkoelen op een rekje.
- * bij gebruik van sesamzaadjes smeer je de bollen voor het bakken in met ei en bestrooi je ze daarna met sesamzaadjes.