Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
plakken
|
Ingrediënten
- 300 g geprakte rijpe bananen
- 1 banaan
- 225 g amandelmeel
- 60 g tapiocameel
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
- 60 g zachte boter
- 85 g ahornsiroop of honing
- 1 tl vanille extract
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de rijpe bananen in een kom met amandelmeel, tapiocameel, baking soda, kaneel, zout, eieren, boter, ahornsiroop en vanille en roer in maximaal 30 seconden tot een beslag.
- Vul een ingevet cakeblik met het beslag, leg een doormidden gesneden banaan bovenop en in bak in 50-60 minuten goudbruin in een op 175ºC voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen, stort op een taartrekje en laat verder afkoelen.
Hallo Julius,
In jouw podcast ‘banaan’ en het recept van dat heerlijke bananenbrood, heb ik ontdekt wat tapiocameel kan doen en wil dat voortaan in mijn relevante bakrecepten gaan toepassen.
Maar hoeveel % van de bloem, vermeld in het recept, moet ik dan vervangen door tapiocameel? En is die verhouding altijd hetzelfde?
Ik geniet enorm van je podcasts trouwens. Duidelijk, informatief en to-the-point!
Alvast bedankt voor je reactie.
Groetjes,
Jutta Uiterwaal