Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g sultana's
- 100 ml bruine rum
- 125 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda (sodium bicarbonate)
- 1/2 tl zout
- 125 g boter gesmolten
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 300 g banaan (rijp) geprakt
- 1 tl vanille extract
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng sultana's en rum aan de kook zodat de alcohol verdampt en laat afkoelen.
- Meng bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
- Meng gesmolten boter eerst met suiker, dan met de eieren, daarna met de bananen, en tot slot met de sultana's, rum en vanille tot een stevig beslag.
- Voeg het bloemmengsel in 3 keer al roerend toe, druk eventuele klonten weg tegen de rand, en giet het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak het bananenbrood 60 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven en controleer de garing, een rvs satépen moet er schoon uitkomen… *Vind je rum wat te heftig dan kun je ook gewoon 100 ml water nemen, iets andere smaak maar ook lekker!