Recept Afdrukken
Ballen gehakt
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zweet de ui aan in 2 eetlepels boter maar zorg dat ze niet kleurt. laat afkoelen.
  2. Meng nootmuskaat, zout en peper met gehakt.
  3. Meng gehakt met ei en panko en daarna met de ui en mosterd tot je voelt dat het gaat binden.
  4. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm met koude en natte handen ballen. Laat minimaal een uur in de koeling rusten.
  5. Braad de ballen rondom aan in 2 eetlepels boter en laat in een op 180ºC voorverwarmde oven nagaren.
  6. Schep of giet het vet uit de pan en laat dat in de freezer stollen. Blus ondertussen de aanbaksels af met 150 ml water, laat iets inkoken, breng op smaak met zout en peper en "monteer" door er gestold vet doorheen te kloppen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.