Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 witte ui gesnipperd
- 2 el boter
- 2 g nootmuskaat
- 4 g zwarte peper
- 12 g zout
- 250 g gehakt vet gehakt vet
- 750 g gehakt mager (rund-varken)
- 1 ei
- 80 g panko
- 2 el grove mosterd
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Zweet de ui aan in 2 eetlepels boter maar zorg dat ze niet kleurt. laat afkoelen.
- Meng nootmuskaat, zout en peper met gehakt.
- Meng gehakt met ei en panko en daarna met de ui en mosterd tot je voelt dat het gaat binden.
- Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm met koude en natte handen ballen. Laat minimaal een uur in de koeling rusten.
- Braad de ballen rondom aan in 2 eetlepels boter en laat in een op 180ºC voorverwarmde oven nagaren.
- Schep of giet het vet uit de pan en laat dat in de freezer stollen. Blus ondertussen de aanbaksels af met 150 ml water, laat iets inkoken, breng op smaak met zout en peper en "monteer" door er gestold vet doorheen te kloppen.