Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Passieve Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 gram varkensgehakt
- 15 ml sojasaus
- 15 ml vissaus
- 15 ml ketjap manis
- 10 gram oestersaus
- 50 gram gefermenteerde rode tofu optioneel
- 15 ml shaoxing wijn
- 1 theel 5 spice poeder
- ½ theel fijngemalen zwarte peper
- ½ theel zout
- 50 gram suiker
- 50 gram honing
- 15 ml water
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Stook de BBQ naar 200ºC. Meng varkensgehakt met sojasaus, vissaus, ketjap, oestersaus, tofu, shaoxing wijn, 5-spice poeder, peper, zout en suiker tot een licht plakkerig deeg.
- Rol het deeg uit met een natgemaakte deegroller op een stuk bakpapier op een bakplaat tot een platte plak en bak deze 20 minuten in en voorverwarmde oven op 180ºC (of zet ‘m op de grill van een BBQ met een deksel). Giet het vocht af en laat de plak op een rooster afkoelen.
- Meng de honing met het warme water.
- Snijd de plak gehakt in vierkante stukken en smeer aan beide kanten in met de honing, grill de stukken bakkwa om en om krokant op de BBQ.