1blaadjesbos korianderstelen en (gesneden)gescheiden
Instructies
Bak de lamsschenkels in een stoofpan rondom bruin in olie en haal ze uit de pan.
Fruit ui, knoflook, Spaanse peper, suiker en 1 eetlepel gember aan in de stoofpan en laat zachtjes stoven tot de ui gaar en bruin is.
Voeg korianderstelen, steranijs en sichuan peper toe, laat nog even stoven, blus af met water, shaoxinwijn en sojasaus en breng tegen de kook aan.
Zet de lamsschenkels rechtop in het vocht en zet de braadpan in een voorverwarmde oven op 175°C.
Haal de schenkels na 3 uur uit de oven, zeef het braadvocht en kook dit in tot de helft. Voeg 2 eetlepels gember toe en laat de schenkels hier nog een paar minuten in “marineren”.
Serveer direct of zet 30 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Garneer met bosui en korianderblaadjes.