Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 4 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 lamsschenkels van 300 g
- 80 ml zonnebloemolie
- 2 rode uien gesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 rode Spaanse pepers ontzaad en gesneden
- 30 g suiker
- 3 el geraspte gember
- 1 bos koriander blaadjes en stelen (gesneden)gescheiden
- 4 stuks steranijs
- 1 el sichuan peper
- 750 ml water
- 200 ml shaoxinwijn of droge sherry
- 100 ml soja saus light
- 2 bosuitjes gesneden
- 1 blaadjes bos koriander stelen en (gesneden)gescheiden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de lamsschenkels in een stoofpan rondom bruin in olie en haal ze uit de pan.
- Fruit ui, knoflook, Spaanse peper, suiker en 1 eetlepel gember aan in de stoofpan en laat zachtjes stoven tot de ui gaar en bruin is.
- Voeg korianderstelen, steranijs en sichuan peper toe, laat nog even stoven, blus af met water, shaoxinwijn en sojasaus en breng tegen de kook aan.
- Zet de lamsschenkels rechtop in het vocht en zet de braadpan in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Haal de schenkels na 3 uur uit de oven, zeef het braadvocht en kook dit in tot de helft. Voeg 2 eetlepels gember toe en laat de schenkels hier nog een paar minuten in “marineren”.
- Serveer direct of zet 30 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Garneer met bosui en korianderblaadjes.