Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
gram
|
Ingrediënten
- 500 g augurken*
- 3 el zout
- 400 ml natuurazijn
- 200 ml water
- 180 g erythritol
- 5 steranijs
- 10 kardamom
- 2 steranijs
- 2 cm gember geschild
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Leg de augurken in een paar laagjes in een hoge pan, bestrooi met 2 eetlepels zout, zet 24 uur weg en spoel het zout eraf.
- Verwarm azijn met water tot 60ºC en laat hier erythritol en 1 eetlepel zout in oplossen.
- Steriliseer jam- of weck-potten en vul ze met augurken, sjalot , specerijen en warme azijn, zorg dat de augurken onder staan, sluit af en laat de potten op z’n kop afkoelen.
- Op deze manier zijn ze 2 weken houdbaar!
- Wil je de augurken langer bewaren?
- Vul dan gesteriliseerde jam- of weck-potten met augurken en specerijen, kook de azijn op, vul de potten af, sluit af en laat ze op hun kop afkoelen
- (de augurken zullen wel iets zachter worden door het afkoelen in de warme azijn).
- Laat minimaal 2 weken op een koele donkere plek rijpen.