Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 400 Griekse yoghurt 10%
- 1 teen knoflook geperst
- 100 ml olijfolie
- 1 citroen
- 2 in pruimtomaten ontveld, ontzaad en in kleine blokjes
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook platgeslagen
- 15 zwarte olijven ontpit en fijngesneden
- 12 aubergines (klein, Japans, anders 1 per persoon)
- 3 el granaatappelpitjes
- 3 el pistache nootjes gehakt
- sumak (ijzerkruid)
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng de yoghurt op smaak met knoflook en zout en laat een uur infuseren.
- Snijd de schillen van de citroen zo dat je alleen vruchtvlees ziet. Snijd de partjes tussen de velletjes uit en snij dat vlees in kleine stukjes, Bewaar al het sap.
- Sla olie op met citroensap en roer tomaat, sjalot, knoflook, olijven en citroenvlees door de saus. Laat een uur staan, verwijder de knoflook, breng op smaak met zout en peper.
- Grill* de aubergines rondom krokant, tegen zwart aan en verwijder voorzichtig het vel.
- Serveer lauw op labneh met tomatensaus en granaatappelpitjes, besprenkel met sumak en pistache.