Asperges namban
Maaltijd
salade
Keuken
BBQ
,
Japans
Porties
Prep Tijd
4
personen
25
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
25
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediƫnten
12
groene asperges
3 cm ingekort
1
el
mayonaise
1
el
yoghurt
1
tl
rijstazijn
1
tl
Franse mosterd
1
el
witte miso
2
eieren
hardgekookt en geprakt
1/2
witte ui
gesnipperd
1
stengel
bleekselderie
in brunoise
2
blaadjes
shizo
chiffonade gesneden
olijfolie
zout en peper
Instructies
Blancheer de asperges 2 minuten, spoel koud en laat uitlekken.
Maak met 2 in water geweekte prikkers matjes van 6 asperges.
Meng mayonaise, yoghurt, rijstazijn, mosterd en miso tot een gladde saus en meng met gekookt ei, ui en bleekselderij.
Grill de asperges om en om krokant en laat garen tot je nog een klein beetje bite hebt.
Haal van de prikkers af, stapel in laagjes op een schaal, bedek met de eiersaus en bestrooi met shizo.