Asperges à la Flamande op klassieke wijze
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de asperges rondom met een “wieltje”, van 2 cm onder het kopje tot aan de kont en snijd daarna de laatste 2 cm van de kont af.
  2. Leg de asperges in een platte pan met koud water, een vingergreep suiker en een snuf zout.
  3. Breng het water aan de kook en laat met een schone theedoek of een platte deksel (zodat ze niet boven het water uitsteken) 5 tot 8 minuten garen.
  4. Controleer de garing met een naaldje halverwege de asperge.
  5. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek op een serveerschaal.
  6. Serveer met gekookte eieren, gekookte ham, gesmolten boter en peterselie
Notities

Later eten? Kook ze dan maar 2 minuten en laat ze in het vocht afkoelen. De theedoeken die je gebruikt moeten niet naar wasmiddel- of -verzachter ruiken! Als je de boter laat smelten en verwarmt tot beige/bruin krijg je beurre noisette, te lekker! Wel op tijd passeren door een zeef, we willen geen brandsmaak