Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 12 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 kg witte asperges 500 g pp
- 9 eieren hardgekookt
- 1 kg krieltjes gekookt/warm
- 750 g ham van het been gesneden
- 400 g boter gesmolten
- 1/2 bosje peterselie gesneden
- suiker en zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil de asperges rondom met een “wieltje”, van 2 cm onder het kopje tot aan de kont en snijd daarna de laatste 2 cm van de kont af.
- Leg de asperges in een platte pan met koud water, een vingergreep suiker en een snuf zout.
- Breng het water aan de kook en laat met een schone theedoek of een platte deksel (zodat ze niet boven het water uitsteken) 5 tot 8 minuten garen.
- Controleer de garing met een naaldje halverwege de asperge.
- Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek op een serveerschaal.
- Serveer met gekookte eieren, gekookte ham, gesmolten boter en peterselie
Notities
Later eten? Kook ze dan maar 2 minuten en laat ze in het vocht afkoelen. De theedoeken die je gebruikt moeten niet naar wasmiddel- of -verzachter ruiken! Als je de boter laat smelten en verwarmt tot beige/bruin krijg je beurre noisette, te lekker! Wel op tijd passeren door een zeef, we willen geen brandsmaak